Algemeen

Welk formaat polaroidfoto’s of polaroidcamera is geschikt voor mijn event?
De formaten polaroidfoto’s beschikbaar zijn de mini, wide en squared. Elke polaroidfoto heeft z’n eigen voordeel. We verwijzen je graag door naar de webshop-pagina met polaroidfoto’s of camera’s. Onderaan de pagina’s staat informatie over de voordelen van elke formaat.
Zijn de polaroidfoto’s ook na afloop digitaal beschikbaar?
Dit hangt af van het type camera/formaat dat gekozen wordt. De Fuji Instax Mini en Wide hebben beide geen geheugen, dus er is enkel alleen de analoge polaroidfoto beschikbaar. De Fuji Instax Square slaat de beelden van de gemaakte polaroidfoto’s wel digitaal op.
Kan ik korting krijgen bij een groot event?
Uiteraard is het mogelijk bij een groot event (vanaf 300 polaroidfoto’s) met veel polaroidfoto’s, polaroidcamera’s, en andere extra opties een korting te krijgen t.o.v. de prijzen weergeven op de webshop. In dit geval kun je gerust contact met ons opnemen via de mail, door te bellen of via het contactformulier. Je kunt bij ons aangeven wat je wilt gaan bestellen, en dan maken wij een speciale kortingscode aan. Indien het nodig of gewenst is, zullen we een offerte opstellen met de aangegeven specificaties.

 

Polaroidfoto’s en polaroidcamera’s

Hoe blijft de polaroidfoto het langst mooi?
De polaroidfoto blijft het langs mooi als het niet te warm in de ruimte is (boven 40 graden, dus niet boven de verwarming), de luchtvochtigheid laag is, en er geen direct zonlicht opvalt. Nu is het ons opgevallen dat zelfs een polaroidfoto die de hele dag in het zonlicht hangt, zelfs na 7 jaar nog bijna goed van kleur is. Dus maak je hier niet te druk om!
Worden de kleuren van de polaroidfoto ook vager na verloop van tijd?
Ja, ze zullen wel vager worden. Hier gaat alleen wel flink aantal jaren overheen wanneer deze in goede condities bewaard wordt (tot het vervaagd is duurt zeker tientallen jaren, misschien bijna honderden jaren). Kijk naar de vraag hierboven om de ontdekken hoe de polaroidfoto het langs mooi blijft.
Mag de polaroidfoto wel of niet in de zon?
De polaroidfoto kan prima in de zon. Zowel direct na het maken ervan als deze uit de polaroidcamera gerold wordt en aan het ontwikkelen is, als wanneer je deze ergens ophangt in huis of kantoor. Het enige wat je beter niet kunt doen, is een polaroidfoto voor lange tijd ophangen in de zon, zonder er een fotolijstje voor te doen. Dan bleekt de polaroidfoto uit, net als andere normale foto’s en geprinte afbeeldingen.
Hoe kan het dat polaroidfoto’s direct ontwikkelen?
Het moment waarop een polaroidfoto zich langzaam ontwikkelt, voelt magisch aan. Of alsof een onzichtbare fee met haar toverstok op het papier tikt, waarna vervolgens een beeld verschijnt. En zoals elke tovertruc, zit er ook een geheim. Wat is het geheim van deze ingebouwde-ontwikkelkamer?

Een polaroidcamera is een simpel apparaat. Hij begeleidt het licht naar een lichtgevoelige plek, zodat het beeld vastgelegd kan worden. De lichtgevoelige plek, de polaroidfoto, is een ingewikkelder verhaal. De foto bestaat uit verschillende lagen die elk verschillende stofjes bevatten. De lagen samen zorgen ervoor dat er een beeld op de foto verschijnt.

Er is een laag die het ontwikkelen van de polaroidfoto regelt: de reagent-laag. Bij de vintage polaroidcamera’s gaat het ontwikkelen van de foto gaat pas van start als de foto uit de gleuf van de polaroidcamera komt gerold. De reden hiervoor is simpel te verklaren: het reagent zit opgehoopt in het witte, brede stuk van de film. Als de film naar buiten kom gerold, wordt het reagent als een laagje in de film uitgespreid, net als een deegroller een pizza kan uitspreiden. Bij moderne polaroidcamera’s, zitten de reagent laag en lichtgevoelige stoffen beide al direct in de polaroidfoto zelf. Deze achtergrond info verklaart direct de witte, brede rand onderaan instant foto’s!

Door het spreiden van het reagent, kan de reagent zijn werk doen en wordt het ontwikkelen in gang gezet. Het ontwikkelen van de polaroidfoto is een vuurwerk aan stofjes die zich verplaatsen en met elkaar reageren. Lichtgevoelige stoffen reageren met inktstoffen. In de seconden waarin de polaroidfoto verschijnt, is te zien hoe de stofjes op de goede plek komen en reageren met het licht die door de lens is gekomen. Zo worden jij en je vrienden langzaam zichtbaar op de polaroidfoto.

Hoe is de polaroidcamera en polaroidfoto uitgevonden?
Dit is gedaan door de held Edwin Land in 1948. Het idee van een polaroidcamera met polaroidfoto’s is op vakantie in een warm land ontstaan op vakantie met Edwin en zijn gezin. De uitvinder was op vakantie met zijn familie. Toen hij een foto maakt van zijn driejarige dochtertje, zei ze: ‘Papa, waarom moeten we zo lang wachten op de foto?’.

De Edwin Land was toevallig natuurkundige en eigenaar van een fabriek die een nieuw soort polaroidplastic produceerde. Toen zijn dochtertje haar vraag uitsprak, ontstond het idee om met een polaroidcamera en polaroidplastic een polaroidfoto te maken, die direct klaar is. Een poosje is deze techniek ongebruikt geweest toen de digitale camera zijn intrede deed. Gelukkig worden instant foto’s nu weer vol op gewaardeerd. De polaroidcamera samen met z’n polaroidfoto’s worden weer steeds hipper!

 

Instructies / gebruiksaanwijzing

Hoe plaats ik een pakje film in mijn camera?
De polaroidfoto’s zijn met 10 in een geseald pakje geleverd; ook wel een film genoemd. Een film polaroidfoto’s mag niet aan het licht worden blootgesteld, daarom zit voor de eerste polaroidfoto van de film een zwart plastic’je.

Plaats de film als volgt:
-Open het klepje
-Verwijder de lege film
-Verwijder de zilveren folie van het pakje polaroidfoto’s
-Plaats de film in de polaroidcamera: het gele streepje op de polaroidcamera hoort uitgelijnd te zijn met het gele streepje op de film
-Doe het klepje helemaal dicht
-Zorg dat het zwarte plastic aan het begin van je film verwijdert wordt. Dit doe je door een ‘nepfoto’ te maken: druk op de afdrukknop en het plastic komt uit de fotogleuf rollen.
-Je polaroidcamera is weer geladen met tien stuks nieuwe polaroidfoto’s

Let op: open het klepje alleen als de film helemaal leeg is. Anders worden de polaroidfoto’s overbelicht. De camera geeft aan of er nog polaroidfoto’s in de film zitten. Ook merk je dat de film leeg is, als er geen polaroidfoto’s meer uit de polaroidcamera komen rollen wanneer je een foto wilt maken.

Hoe werkt de polaroidcamera?
De instant camera’s werken vrij simpel. Er moeten 4 AA (wide en squared) of 4 AAA (mini) batterijen in. Als de polaroidcamera aangezet is met de ‘aan/uit’-knop dan kunnen de foto’s gemaakt worden. Dit gebeurt met een andere knop op de instant camera. De polaroid camera flitst vanzelf, dus staat op automatisch flitsen. Er zit een klein rood LED-lampje op de camera. Zolang deze brandt, is het mogelijk een foto te maken met de polaroid camera: de camera is of aan het laden na het maken van de vorige polaroidfoto, of de batterijen zijn op.

Er zijn een paar instellingen te maken met de polaroidcamera. De eerste is de donker/licht instelling. In een lichte omgeving, wordt de polaroidfoto wat donkerder gemaakt, en in een donkere omgeving vice versa. Daarnaast zit op de instant camera een optie om de afstand aan te geven waarbinnen de mensen staat die je op de polaroidfoto zet (=focusafstand).

Moet ik de polaroidfoto schudden direct na het maken ervan?
Het schudden van de polaroidfoto direct nadat deze uit de polaroidcamera komt rollen, is bij de modern polaroidfoto’s niet per se nodig. De instant foto ontwikkeld zit net zo mooi als je niet schudt. Maar als je het leuk vindt, just SHAKE IT LIKE A POLAROID PICTURE!
Heeft kou of warmte ook invloed op de polaroidfoto of polaroidcamera tijdens het maken of op de ontwikkeling?
De films van de polaroidfoto’s hebben hun optimale prestatie op 25 graden Celcius. Gelukkig worden de kleuren van de polaroidfoto’s nog steeds goed als de omgevingstemperatuur tussen de 5 en 40 graden Celcius is. Wanneer het kouder is in de ruimte waar je de polaroidfoto maakt, adviseren we jee om de instant foto direct in je zak te doen op een warme plek, wanneer het uit de polaroid camera komt rollen. Pas op dat je de polaroidfoto niet buigt of breekt, dan kunnen de kleuren minder optimaal opkomen.

Als de polaroidcamera of een pakje polaroid film in een hele koude (onder 5 graden Celcius) of hele warme (boven 40 graden Celcius) is geweest, wacht dan even tot deze weer op normale temperatuur is. Als je dit doet, zal de polaroidfoto beter van kleur worden.

Moet ik de polaroidfoto in het donker houden direct na het maken ervan?
Alleen heel veel lichtinval is niet goed voor de polaroidfoto over lange tijd (=een paar jaar of maanden). De moderne polaroidfoto’s ontwikkelen zich heel stabiel direct na het maken ervan. De instant foto hoeft dus niet in het donker gehouden te worden direct na het maken ervan.

 

Huren

Is het lastig om de polaroidfoto’s zelf te maken?
Polaroidfoto’s maken is niet lastig, het gaat alleen wel sneller als je het vaker gedaan hebt. Als het event druk is, en er dus minder tijd is om uit te zoeken hoe het precies werkt, en er ook fotostickers of fotoframes op de polaroidfoto’s aangebracht moeten worden, raden wij aan om een ervaren polaroidfotograaf te boeken. Ook hebben onze polaroid fotograaf en polaroid fotografes een goede kijk op instant foto’s maken op een event: ze weten hoe composities en lichtinvallen tot hun recht komen, en zorgen voor een ontspannen en enthousiaste sfeer tijdens het polaroidfoto-momentje. Via het contactformulier, kun je eenvoudig een offerte hiervoor opvragen.

De functies op de polaroidcamera zijn eenvoudig, en de polaroidfoto’s zijn gemakkelijk in de instant camera te laden. Om deze reden is het goed mogelijk zelf de polaroidfoto’s te maken op een event.

In onze webshop kun je zelf het termijn bepalen hoelang je wilt huren. Ook zijn de prijzen en voorwaarden direct zichtbaar.

 

Event polaroidfotograaf

Kan de fotograaf ook kleding aan van mijn bedrijf?
De polaroid fotograaf of polaroid fotografe heeft standard bedrijfskleding aan van Polaroidfoto.nl. Dit is een wit bloesje met daarop ons logo.

Indien gewenst, kan de polaroid fotograaf ook kleding aan in het thema van uw event. Kleding met een bedrijflogo is dus ook prima. Geef dit wel even van te voren aan, met een omschrijving erbij wat de kleding inhoud, zodat de polaroidfotografe / polaroidfotograaf voorbereid op locatie komt.

Kan de polaroidfotograaf ook kleding aan van het thema van mijn event?
De polaroid fotograaf of polaroid fotografe heeft standard bedrijfskleding aan van Polaroidfoto.nl. Dit is een wit bloesje met daarop ons logo.

Indien gewenst, kan de polaroid fotograaf ook kleding aan in het thema van uw event. Geef dit wel even van te voren aan, zo kunnen wij afstemmen met de polaroidfotografe / polaroidfotograaf of deze kleding akkoord is. Gelukkig is dit in vrijwel alle gevallen prima.

Het is ook mogelijk dat wij voor de outfit zorgen. Dit kun je ook bij ons aangeven, dan zullen we met je afstemmen wat de wensen zijn. Er worden uiteraard wel een klein beetje extra kosten hiervoor in rekening gebracht om de onkosten te dekken. Uiteraard worden deze kosten van te voren afgestemd middels specificatie op de offerte.

Kan de polaroid fotograaf op mijn locatie komen?
De polaroidfotograaf of polaroidfotografe kan op elke locatie de polaroidfoto’s komen met op het event. In de Randstad op een makkelijk te bereiken locatie wordt standard reiskosten berekend. Wanneer de locatie van het event met polaroidfoto’s lastiger te bereiken is, kan het zijn dat extra reiskosten in rekening gebracht worden. Dit wordt van te voren afgestemd middels specificatie op de offerte.

 

Fotosticker & fotoframe

Hoe kan ik mijn polaroidfoto voorzien van mijn eigen logo of tekst?
Instant foto’s op event zijn superleuk, ze hebben een hoge fun-factor. Helemaal als ze customized zijn naar het event waar ze ingezet worden.

Om dit te doen bieden wij op de fotosticker en het fotoframe aan.
-De fotosticker is kleiner en goedkoper. De sticker heeft dus minder ruimte, en is door de prijs wel goed in te zetten op kleinschalige event of events met een lager budget. Gelukkig hebben ze een professionele uitstraling, dus deze zijn goed inzetbaar. Klein geheimpje: ons team vindt stiekem de fotosticker de leukste optie, omdat hierdoor de instant foto volledig tot zijn recht komt doordat het witte frame zichtbaar is.
-Het fotoframe heeft veel ruimte voor branding of het thema voor het event. De fotoframe heeft alle ruimte voor uitingen die je graag op de polaroidfoto’s wilt hebben. Afbeeldingen en teksten kun je erop kwijt. Een volledige branded polaroidfoto, zowel aan de voor- als achterkant dus!

De fotosticker en het fotoframe kun je zelf vormgeven in onze webshop.

Hoe werkt de fotosticker?
De fotosticker is een optie om polaroidfoto’s customized te maken, ofwel in stijl van het event, thema of branding. De fotosticker kan zelf ontworpen worden, dus deze kan exact naar wens gestyle’d worden. De fotosticker voor op de polaroidfoto’s heeft ruimte voor een logo of ander beeldmerk en/of een korte tekst.

De fotosticker moet door de polaroidfotograaf op de polaroidfoto geplakt worden na het maken van de instant foto. Zodra de polaroid uit de polaroidcamera komt rollen, duurt het nog even voor deze ontwikkeld (circa 20 seconden). Deze tijd kan gebruikt worden om de fotosticker op de polaroidfoto te plakken. De fotosticker past op de witte, bredere rand onderaan de foto. Het is mogelijk om de fotosticker te herpositioneren (is niet een permanente sticker) in het geval deze een beetje scheef op de polaroidfoto geplakt is. De fotosticker worden geleverd op kleine velletjes met een paar fotostickers per vel. Zo zijn de fotostickers gemakkelijk in de hand te houden tijdens het maken van de polaroidfoto.

De fotosticker kun je zelf vormgeven in onze webshop.

Hoe werkt het fotoframe?
Het fotoframe is een optie om polaroidfoto’s helemaal vorm te geven naar eigen wensen. De polaroidfoto’s worden zo helemaal, zowel aan de voor- als achterkant in stijl van het event. Zo is volop ruimte voor weergave van een campagne voor branding, het thema van het event, of andere ideeën. Het fotoframe kan precies naar wens opgemaakt worden met gewenste afbeeldingen en teksten, en dit kun je zelf doen in onze ontwerptool.

Het fotoframe moet direct na het maken op de polaroidfoto aangebracht worden. De instant foto komt dus niet voorzien van het frame uit de polaroidcamera rollen (dit is praktisch onmogelijk). Het aanbrengen van het fotoframe is gemakkelijk: het folie van de plakstip moet verwijderd worden, de polaroidfoto kan vervolgens in het fotoframe gepositioneerd worden. Wanneer de fotograaf zeker weet dat de polaroidfoto goed voor het uitgesneden kader zit, kan het fotoframe worden dichtgeplakt.

Onze fotografen hebben een hoge handelingssnelheid, door de vele ervaring, met het aanbrengen van de fotoframes waardoor de gasten of klanten nauwelijks hoeven te wachten voor zij de polaroidfoto krijgen. Hierdoor kunnen zij de polaroidfoto nog zien ontwikkelingen, iets waar mensen heel enthousiast van worden (het lijkt wel magie!). Al je zelf een instant fotograaf regelt en zelf de polaroidfoto’s gaan maken op het event, kan dit ook. Gelukkig werken de fotoframes eenvoudig, waardoor het gemakkelijk is zelf de fotoflyers te maken. Houdt er wel rekening mee dat het aan het begin even wennen is, of dat het lastig kan zijn het tempo hoog te houden onder drukke situaties, waardoor het wat langer kan duren voor het fotoframe om de polaroidfoto heen zit (iets wat gasten/klanten wat verveld kunnen vinden). Oefening baart altijd kunst!

Het fotoframe kun je zelf vormgeven in onze webshop. Als je graag hulp hierbij hebt, of het ontwerpen van het fotoframe aan ons wilt uitbesteden, neem dan gerust even contact met ons op. Dit doen wij graag.

Is het mogelijk polaroidfoto’s te bedrukken, zodat ze voorzien van eigen design uit de polaroidcamera komen rollen?
Dit is helaas niet mogelijk. Gezien de polaroidfoto’s lichtgevoelig is, kunne ze niet uit de verpakking gehaald worden om ze voor te bewerken. Daarnaast kunnen de polaroidfoto’s niet meer terug in de cassette van de polaroidfilm teruggeplaatst worden, as ze er eenmaal uitgehaald zijn.

Wel kun je stickers vormgeven, die je na het maken van de polaroids op de foto kunt aanbrengen. Meer informatie hierover vind je in onze webshop.